Frågor och Svar

Hur lång tid tar det att få mattan tvättad och levererad?
Vi hämtar och levererar en gång i veckan.

Hur lång tid tar det att få möbler rengjorda?
Vi räkna med ungefär fyra timmar för en vanlig soffgrupp. Men det kan ta kortare eller längre tid också. Allt beror på materialet och den behandling som behövs. 

Är tvättmedlet och de fläckborttagningsmedel som vi använder farliga?
Vi tvättar åt förskolor och de har höga krav när det gäller kvalitet på tvättmedel och fläckborttagare. Många barn har eller kan utveckla allergier i förskoleåldern och därför är det av största vikt att tvättmedlet inte har en negativ påverkan.

Varför använder vi inga vanliga tvättmaskiner för mattvätt
Kvalitetsmattor tål inte att bli tvättade i vanliga tvättmaskiner av modell större och vår erfarenhet är att plantvätt ger bästa resultat.
Plantvätt som metod fungerar för alla sorters mattor vilket gör att vi inte begränsas och kan tvätta alla sorters mattor. Dessutom är det miljövänligt och energisparande att undvika maskiner när man kan. Bra resultat utan belastning på miljön! 

Hur snabbt kan vi komma för möbeltvätt?
Vi kommer inom en vecka.

Kan man själv komma med sin matta?
Vi har ingen kundmottagning i tvätteriet. Detta är ett mycket noggrant arbete som kräver hög koncentration av våra medarbetare, vilket inte kan förenas med ett kundflöde i lokalerna. 

Kan man tvätta både läder- och tygmöbler?
Ja, dock skiljer medel och behandlingsmetod. Läder kräver också viss efterbehandling vilket vi gärna berättar om för kunder som har läder.

Vågar man tvätta en äkta orientalisk matta?
Vårt svar är ja, men det kräver kunskap, en kunskap som vi har. Orientmattor brukar vara färgade med rotfärg, det vill säga naturliga färger från olika växter.

Mattor som är färgade med rotfärger är klarare och ger en livligare känsla. Dock är materialet och färgerna inte lika tåliga som syntetiskt material. Därför är det av största vikt att mattvättaren har kunskap och erfarenhet, samt använder rätt teknik och rätt medel. En orientmattas färger går nämligen inte att återställa om den inte tvättats på rätt sätt. Ibland får vi in mattor där kunden själv försökt tvätta och resultatet har blivit en missfärgad matta.

Har ni försäkringar?
Vi har försäkringsskydd för Dina mattor och möbler under tiden de hanteras av oss. Vi har också en ansvarsförsäkring som skyddar ytterligare.