Att Tvätta Möbler

I Sverige tillbringar vi många timmar i våra soffor och fåtöljer, varför det är en god idé att rengöra dem med jämna mellanrum. Det är också ett klimatsmart alternativ jämfört med att slänga och köpa nytt.

Här beskriver vi hur vi arbetar för att dina möbler ska bli så rena som möjligt, även sedan den värsta olyckan varit framme.

Din beställning

I samband med att du beställer en möbeltvätt blir du ombedd att maila bilder så att vi kan skaffa oss ”en första uppfattning” om objektet. Då får du också ett preliminärt pris. Därefter kommer vi överens om dag och tid då vi besöker dig för själva jobbet. Det är viktigt att ha god tid på sig, möbeltvätt är inget hastverk.
Vid besöket bestäms också det slutliga priset. Det är svårt att göra innan man sett objektet.

Eftersom möbeltvätten omfattas av RUT blir du ombedd att lämna ditt personnummer så att Fina Mattan kan ansöka om delbetalningen via skatteverket. Din del betalar du på plats, antingen med kort eller kontant.

Plocka isär

Vi börjar med att plocka isär de så kallade ”byggbara” delarna så att vi kan komma åt. Det gäller i synnerhet soffor. Lösa kuddar avlägsnas också och vi föreslår att de får följa med oss till tvätteriet för bästa resultat. Dessa levereras sedan inom en vecka.

Dammsugning

Ett mycket viktigt och avgörande steg i behandlingsprocessen är dammsugningen. Damm, smulor, kvalster, små leksaker och annat som kan gömma sig i möbeln måste ut. Ibland får vi ut så mycket som 400g partiklar under dammsugningen.

Fläckbehandling

Här undersöks eventuella fläckar, personalen testar och artbestämmer fläcken, fläcken behandlas med anpassat medel och resultatet säkras.

Tvätt

Soffa som tvättasMöbeln tvättas med ett för den anpassat och
doserat tvättmedel. Här används ett oscillerande munstycke till maskinen för att komma åt djupsittande smuts. Vatten och medel sprutas ut och sugs upp på ett för materialet anpassat sätt. Under tiden borstas materialet för att underlätta maskinens arbete med själva tvätten.

Torkning

Personalen ser till att allt vatten avlägsnas och sedan behöver den något fuktiga möbeln lufttorkas.

Slutkontroll

En sista slutkontroll görs för att säkerställa resultatet av behandlingen. Och här borstas materialet igen för att avlägsna eventuell ludd som lagt sig i samband med rengöringen. Nu ska möbeln vara fri från fläckar, ren och uppfräschad.