Reparationer

Mattor behöver underhållas för att hålla sig i trim. Men trots välskött underhåll kan det ibland bli läge för att reparera.

Vi på Fina Mattan kan bistå med enklare reparationer.

 

Fransar

Reparation av fransarPå en matta är fransarna ömtåliga, i synnerhet gäller detta mattor gjorda av siden/silke. Fransarna är oftast utsatta där mattan ligger och tar därför stryk över tid. Oaktsam tvätt kan också göra att fransarna faller ifrån.

Vi hjälper till med att återställa fransarna. Det är ett tidskrävande och noggrant hantverk, å andra sidan vet vi att mattor utan fransar varken har stil eller högt ekonomiskt värde. Så det är absolut något att överväga ifall du vill ha en matta med både värde och stil.

 

Vaddering med läderband

Vaddering av amattaEn matta som tappat sin form och styvhet, antingen på grund av ålder eller kanske oaktsam hantering, kan genom uppsträckning komma tillbaka.

Genom att sy till ”läderband” längs med långsidornas kanter sträcks mattan upp och får tillbaka sin form. Den formges alltså på nytt så att den kommer till sitt ursprungliga läge.

En annan fördel är att det uppstår en liten glipa mellan golvet och mattan, så att luften rör sig undertill och minskar risken för direktkondens.

Vaddering med läder är en mycket gammal iransk tradition, således kommen från mattornas moderland. Ett mycket bra sätt att underhålla mattan på, förlänga dess livslängd och även behålla form och stil. Vi på Fina Mattan kan hjälpa till med vaddering och har också tillgång till de särskilda verktyg och material som behövs.

Mindre åtgärder på möbler

En söndrig dragkedja på soffkunden, en liten träskada eller en sömn som gått i skinnklädseln. Ja allt sådant är de små reparationer som vi kan utföra när det gäller era möbler. Det är bara att berätta för oss så får ni ett prisförslag